« Als ik de loterij win, dan....»

Gepubliceerd op 29-08-2020

Ik vind het mateloos interessant om met mensen over hun dromen en verlangens te praten. En iedere keer weer zijn het prachtige verlangens die ik te horen krijg. Verlangens die (helaas) ergens ver op de achtergrond geplaatst zijn.

Want verlangens vergen tijd en geld... En als we iets niet lijken te hebben, dan is het wel tijd en geld.

Maar als ik dan zeg: “stel dat je de loterij wint, wat zou dat voor jou veranderen?” Voor velen zou dat een wereld van verschil maken.
Zou dat betekenen dat het leven pas kan beginnen als we de loterij winnen?!

Daar lijkt het vaak wel op. Als we geld hebben kunnen we eindelijk onze dromen en verlangens waarmaken..... Wat zullen we dan gelukkig zijn!

Ik geef toe, het hebben van geld is zeker handig. En maakt ons leven zeker gemakkelijker. Maar een ding heb ik wel geleerd. En dat is dat geld niet gelukkig maakt.

Het vervullen van onze dromen en verlangens. Dat maakt gelukkig.
De tijd, moeite en energie die je investeert om je doel te bereiken, dat zorgt voor het gelukzalige gevoel. Het toe werken naar iets wat in het begin zo groots leek, dat het bijna onmogelijk leek...stapje voor stapje in de richting bewegen naar iets dat je verlangt... je verlangens in kleine stukjes verdelen en toewerken naar het grote eindresultaat. Dat is magisch!!

De meesten van ons zullen nooit de loterij winnen, voor velen betekent dit ook dat ze nooit vorm zullen geven aan hun dromen en verlangens.
Jammer... want dromen en verlangens worden werkelijkheid voor degenen die vertrouwen hebben, focus houden, mogelijkheden zien en moed en lef tonen. En niet zo zeer voor degenen die de loterij winnen!??☀️

CCEDDA43-3D0A-44A7-9259-E283A0C92276-1598731045.jpeg