« Dromen en nachtmerries... onze richtingaanwijzers.»

Gepubliceerd op 02-08-2020

Dromen en nachtmerries...onze richtingaanwijzers!

In eerste instantie lijken dromen en nachtmerries niets met elkaar gemeen te hebben. Echter, als je wat beter kijkt... bestaan ze beiden in ons hoofd.
Ze zijn bedacht en berusten op geen enkel feit van waarheid.

Een van mijn grootste dromen was om een eigen VW busje te hebben.
In mijn hoofd was die droom geweldig! Ik voelde me vrij... ik kon reizen waar ik maar naar toe wilde... en wanneer ik daar zin in had, voor mij het ultieme idee van vrijheid.

Ik wilde deze droom waar maken. Omdat ik weet dat dromen je richtingaanwijzers zijn.
Afgelopen februari nam ik de beslissing om een busje te gaan huren voor in de zomervakantie. Daar hing een behoorlijk prijskaartje aan. Maar ik wilde niet in onmogelijkheden denken. Ik dacht; “als het zo moet zijn, dan komt er vast wel een oplossing”.

En zo gebeurde het. De afgelopen 6 maanden stonden in het teken van offers en onverwachte meevallers. Van vallen, opstaan en weer door gaan. Met steeds mijn doel in het visier blijven houden.

Twee weken geleden was het zover. Gespannen en trots ging ik op weg om “mijn” busje op te halen en mijn droom werkelijkheid te maken.
De droom heeft uiteindelijk 1 uur geduurd. Alle details zijn verder niet belangrijk, maar voor mij was al heel snel duidelijk dat het gevoel van vrijheid niet in het busje zat. Een paar dagen later besefte ik dat vrijheid in mezelf zit.

Je zou kunnen zeggen dat mijn droom in duigen is gevallen. En zo zag ik het zelf ook de eerste paar dagen. Maar nu kan ik zeggen, dat ik het hele proces er naar toe en de ervaring zelf niet had willen missen.
Ik heb de droom getoetst aan de werkelijkheid. En wat er in mijn hoofd bedacht was, klopte niet met hoe het echt was. En dat is prima zo.

Zo heb ik ook mijn grootste nachtmerrie mogen toetsen.
Na mijn scheiding was ik bang om in de goot te belanden.
Ik had geen baan, geen geschikte plek om te wonen, drie puberdochters om op te voeden en ik was zelf een emotioneel wrak.

Ik was een goed leven gewend. Financieel goed verzorgd.

Maar ik maakte aan mezelf een belofte....Ook in deze nieuwe situatie zou ik de mogelijkheden blijven zien. Hoe moeilijk dat soms ook leek.

Als ik terug kijk op de afgelopen periode, dan sta ik nog soms versteld van de onverwachte, mooie gebeurtenissen die me ten dele zijn gevallen. En de lessen die ik heb mogen leren in dit proces.

Uiteindelijk is gebleken dat ik niet in de goot terecht gekomen ben. En heb ik nu een ander leven dan dat ik gewend was. Een leven waarin ik mezelf goed verzorg!

Ik kan je verzekeren dat beide richtingaanwijzers, de droom en de nachtmerrie, goede en minder goede ervaringen met zich meegebracht hebben. Maar ik ben blij dat ik nu weet hoe het echt is.
Ik heb ze beiden getoetst aan de werkelijkheid. En daarmee zijn ze uit mijn hoofd.....en verplaatst naar mijn hart.

Ik wens jou ook heel veel bijzondere ervaringen die je mag bewaren in je hart!❤️

38BCFF39-E77B-4F90-A4D7-4491F5B60303-1596346882.jpeg